ЄС розраховує на швидкий початок роботи Антикорупційного суду в Україні

Понеділок, 17 грудня 2018, 13:52

Україна та ЄС погодилися з необхідністю продовжувати докладати значних зусиль у боротьбі з корупцією.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 5-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке сьогодні відбулося у Брюсселі.

"Рада асоціації привітала зусилля, спрямовані на створення Вищого антикорупційного суду, та сподівається на швидкий та своєчасний початок його роботи для формування судової практики вироків", - йдеться у заяві.

Наголошується, що процес відбору суддів має бути незалежним, прозорим та базуватися на об’єктивних перевагах кандидатів.

Рада асоціації також привітала роботу Національного антикорупційного бюро України та підтвердила, що всі антикорупційні інституції повинні виконувати свою роботу без зайвого впливу.

Також було наголошено на важливості авторитету та незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і необхідності продовження реформи прокуратури.

"Рада асоціації визнала зусилля української влади у впровадженні реформи системи юстиції, включаючи запуск нового Верховного суду. Обидві сторони погодилися з важливістю продовження поточних реформ у цій сфері з метою забезпечення ефективності, незалежності та прозорості судової системи", - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: