Низка країн НАТО виділяють додаткові кошти у трастові фонди в Україні

Середа, 19 грудня 2018, 08:02

Низка країн НАТО оголосила про рішення виділити додаткові ресурси для трастових фондів, у рамках яких надається практична допомога Україні.

Про це у вівторок під час спілкування з журналістами у штаб-квартирі Альянсу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів розповіла віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кілька країн оголосили буквально сьогодні про те, що вони додають або до наших програм, або до трастових фондів додаткові ресурси", - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зокрема, за її словами, Норвегія оголосила про рішення надати додаткові 140 тисяч євро для програми професійного розвитку НАТО, де лідером є Велика Британія. Таке рішення було прийнято саме тому, що Україна продемонструвала ефективне використання цього інструменту для підготовки службовців в різних міністерствах для роботи над Річною національною програмою співробітництва з НАТО, сказала Климпуш-Цинцадзе.

Також у вівторок зранку міністр оборони Чеської Республіки підписав лист виділення додаткових коштів для трастового фонду з логістики.

Німеччина підтвердила також, що вона зробить додатковий внесок у трастовий фонд, де лідером є Болгарія, щодо медичної реабілітації українських військовослужбовці.

"Це означає, що цій трастовий фонд буде наповнений більше ніж на 100 відсотків, і ми зможемо додатково лікувати наших вояків, які потребують допомоги", - зауважила віце-прем’єр.

Вона нагадала також, що минулого тижня посол України, керівник місії України при НАТО Вадим Пристайко, підписав угоду, яка надає можливість ввести в дію трастовий фонд по розмінуванню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.