Україна хоче оновлення Угоди про асоціацію у сфері цифрового ринку

Середа, 19 грудня 2018, 11:40

Україна прагне оновлення додатку XVII Угоди про асоціації з ЄС, у якому, зокрема, йдеться про регулювання у сфері цифрового ринку.

Про це у середу, спілкуючись із журналістами по Skype-зв’язку з Брюсселя, заявила віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на запитання, у яких сферах потрібно оновити додатки в УА, окрім енергетичної, віце-прем’єр-міністр заявила, що "насамперед ідеться також про сферу цифрового ринку".

"Ми говоримо про XVII додаток. Ми маємо конкретне бачення з боку України, як би ми пропонували його оновити", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, коли закінчувалися перемовини з Європейським Союзом по укладанню УА, ЄС мав дуже невелике регулювання у цій галузі. Ситуація суттєво змінилася за останні 10 років.

"Ми вважаємо, що ми розвиваємося у такому напрямку, що ми можемо взяти на себе ці зобов’язання, і зацікавлені в тому, щоби наше законодавство і наші процедури були гармонізовані з Європейським Союзом", - зазначила віце-прем'єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.