У Македонії амністували протестувальників, які торік штурмували парламент

Середа, 19 грудня 2018, 12:47

Парламент Македонії минулої ночі проголосував за амністію для осіб, які брали участь у заворушеннях в парламенті 27 квітня минулого року.

Про це повідомляє балканське інформаційне агентство IBNA.

Торік натовп протестувальників штурмував парламент після того, як депутати проголосували за створення нинішньої правлячої коаліції під керівництвом прем'єр-міністра Зорана Заєва. Декілька парламентарів, в тому числі Зоран Заєв, отримали травми.

Депутати від тогочасної правлячої партії VMRO-DPMNE також брали участь штурмі парламенту й вони, за даними агентства, підпадають під амністію. Серед них - депутати, які проголосували за внесення до Конституції поправок щодо зміни назви країни.

Частина депутатів VMRO-DPMNE проголосувала за закон про амністію, попри те, що їхня пропозиція амністувати всіх без винятку учасників тогорічних заворушень була відхилена.

Амністію не підтримали албанські опозиційні партії, а також ліберальні демократи, які є частиною нинішньої правлячої коаліції.

Голова Альянсу для албанців Зіядін Села, який зазнав серйозних травм під час минулорічних подій, вважає амністію другим злочином, а тих, хто підтримував амністію - правопорушниками.

Поки не відомо, скільки людей буде звільнено від покарання завдяки ухваленому закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.