Україна, Грузія і Молдова обмінюватимуться досвідом реінтеграції територій і протидії РФ

Четвер, 20 грудня 2018, 09:20

Україна, Грузія і Молдова підписали меморандум щодо створення тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом інтеграційної політики територій, які перебувають поза контролем держав.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Платформою передбачено обмін досвідом у сфері дотримання прав людини, протидії кремлівській пропаганді та інформаційній війні, встановлення та підтримка зв’язків з населенням, яке проживає на тимчасово окупованих територіях України, Грузії і Молдови.

"Сьогодні ми підписали надважливий документ, який дає можливість обмінюватися інформацією на зовсім іншому рівні, у тому числі про ситуацію, що склалася в Україні, Грузії та Молдові, для врахування в роботі під час планування своїх дій у кожній країні окремо", - наголосив міністр Вадим Черниш, додавши, що країни ділитимуться напрацюваннями виключно у невійськовій сфері протидії гібридним загрозам з боку РФ.

"Сьогодні ми офіційно визначили, що Україна, Грузія та Молдова мають спільні виклики та спільні загрози з боку Російської Федерації, яким відтепер ми будемо протистояти ефективніше", - зазначила державний міністр з питань примирення та громадянської рівності Грузії Кетеван Цихелашвілі.

Це перша в історії конфліктів трьох держав тристороння міжвідомча платформа, сторони якої безпосередньо задіяні до питань мирного врегулювання конфліктів, а також реінтеграції непідконтрольних та окупованих Російською Федерацією територій в Україні, Грузії та Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: