Путін згодний із Трампом щодо поразки ІДІЛ у Сирії

Четвер, 20 грудня 2018, 13:11

Президент Росії Владімір Путін заявив, що у цілому погоджується з президентом США Дональдом Трампом, який вважає, що "Ісламська держава" у Сирії зазнала поразки.

Про це президент РФ заявив на прес-конференції у четвер, яка транслювалась у ефірі російських телеканалів, повідомляє "Європейська правда".

"Що стосується перемоги над ІДІЛ. У цілому я погоджуюсь з президентом Сполучених Штатів. Ми досягли суттєвих змін у боротьбу з тероризмом на цій території і завдали серйозні удари по ІДІЛ в Сирії", - заявив Путін.

Він підкреслив, що водночас небезпека перетікання збройних угруповань у сусідні регіони - в Афганістан та в інші країни - залишається. "Це велика небезпека для всіх нас, у тому числі для Росії, Сполучених Штатів, Європи і азійських країн", - сказав Путін.

Він також провів паралель між виведенням американських військ з Афганістану та Сирії.

"Що стосується виведення американських військ – я не знаю, що це таке. Сполучені Штати присутні в Афганістані 17 років і майже кожного року говорять, що вони виводять звідти свої війська. Поки вони там присутні", - сказав Путін.

Він підкреслив, що станом на зараз не бачить ознак виведення американських військ, але "допускає, що це можливо".

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності американських військ у країні.

У Білому домі підтвердили, що США розпочали виведення військ із Сирії на тлі початку нової фази кампанії проти ІДІЛ. За даними ЗМІ, США потрібно 60-100 днів для виведення своїх військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.