У МЗС розповіли, коли українці зможуть їздити до Грузії без закордонного паспорта

П'ятниця, 21 грудня 2018, 14:58

У січні-лютому 2019 року стане відома конкретна дата, коли громадяни України та Грузії зможуть подорожувати між країнами без віз і за ID-паспортами.

Про це заявив державний секретар МЗС Андрій Заяць в інтерв'ю LB.ua.

"З Грузією в жовтні цього року було підписано угоду про можливість поїздок за внутрішніми українськими паспортами нового зразка - ID-картками. Угода щойно, на минулому засіданні Кабміну, була затверджена. Так само ми очікуємо найближчими тижнями виконання грузинською стороною цих процедур. Тому вже в січні-лютому 2019 року оголосимо конкретну дату і до Грузії можна буде їздити навіть без закордонного паспорта", - розповів він.

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів щороку на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

У тексті угоди сказано, що вона набуває чинності на 30-й день з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угоди чинності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.