Санкції ЄС з Азарова було знято через прецедент шрі-ланкійських повстанців – юрист

Четвер, 27 грудня 2018, 15:43

Захист екс-прем'єра Миколи Азарова скористався прецедентом, створеним при розгляді справи повстанців зі Шрі-Ланки.

Про це йдеться у статті "Як терористи Шрі-Ланки допомогли зняти санкції ЄС з Миколи Азарова".

Зокрема, перша інстанція Суду ЄС на початку липня минулого року відхилила позов українського екс-прем'єра. Суд вирішив, що звинувачення з України на його адресу видаються досить обґрунтованими.

Втім, юристам Азарова вдалося довести, що Рада ЄС, продовжуючи санкції щодо Азарова, не керувалася достатніми підставами і не перевірила дотримання основних прав заявника при розслідуванні його справи в Україні.

А оскільки Україна не надала достатній обсяг даних, що підтверджують обґрунтованість тих чи інших санкцій, то немає впевненості, що досудове розслідування в Україні проводиться ефективно.

Таким чином, захист скористався прецедентом, створеним під час розгляду справи повстанців зі Шрі-Ланки – Тигрів визволення Таміл-Іламу.

Нагадаємо, 20 грудня Суд Європейського союзу анулював санкції, які були накладені на колишнього українського прем’єр-міністра Миколу Азарова, запроваджені проти нього у 2014 році і продовжені у 2015-му.

Варто зазначити, що рішення суду не стосується чинних санкцій. Проте воно створює небезпечний прецедент – воно означає, що наступні позови соратників Януковича про скасування санкцій мають високі шанси на успіх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: