Мерія Парижа не буде скасовувати новорічні святкування через акцію "жовтих жилетів"

Четвер, 27 грудня 2018, 19:02

Мерія Парижа вирішила не скасовувати традиційні новорічні святкування на Єлисейських полях, не зважаючи на загрози нової акції "жовтих жилетів".

Як пише Figaro, у новорічну ніч у Парижі заплановані "звукове та світлове шоу" і феєрверк.

Варто зазначити, що Facebook групах "жовтих жилетів" анонсовано новий збір на Єлисейських полях саме у новорічну ніч. Щоправда, там зазначають, що мета збору -"мирно та святково продовжувати боротьбу". Крім того, новорічна ніч у Франції регулярно супроводжується навмисним спалюванням автомобілів.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища. Він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшена мінімальна заробітна плата, передбачено заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години буде оплачуватися без відрахування податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.