Армія Асада вперше за роки зайшла в місто Манбідж – у Кремлі зраділи

П'ятниця, 28 грудня 2018, 12:23

Сирійська армія у п'ятницю вперше за багато років увійшла в раніше контрольоване курдами місто Манбідж після того, як курдські збройні Загони народної оборони (YPG) закликали уряд президента Башара Асада захистити місто від нападу Туреччини.

У заяві Генштабу Збройних сил Сирії підкреслено, що сирійська армія забезпечить "повну безпеку всіх громадян Сирії і та інших, хто перебуває у цьому регіоні", повідомляє Reuters.

Як повідомляють, підрозділи сирійської армії увійшли в Манбідж і підняли над містом сирійський прапор.

Раніше в п'ятницю курдські Загони народної самооборони, які раніше контролювали місто, закликали сирійську владу взяти під контроль Манбідж, щоб захистити цю територію від нападу Туреччини. YPG заявила, що її бійці вийшли з міста для боротьби з бойовиками ІДІЛ на сході Сирії.

19 грудня президент США Дональд Трамп оголосив, що американські війська залишать Сирію. Після цього президент Туреччини заявив, що розпочне військову операцію проти сирійських курдів на схід від річки Євфрат на півночі Сирії.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав отримання сирійською армією контролю над Манбіджем "позитивним кроком" для стабілізації ситуації, повідомляє ТАСС. За його словами, розширення зони контролю урядових сил Сирії - "це позитивна тенденція".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.