Британські лейбористи пригрозили Мей вотумом недовіри

Понеділок, 3 грудня 2018, 10:14

У Британії опозиційна Лейбористська партія пригрозила прем'єр-міністру Терезі Мей ініціюванням вотуму недовіри, якщо парламент відхилить угоду про Brexit 11 грудня.

Про це повідомляє AP.

Мей наразі намагається здобути для угоди підтримку скептично налаштованих британських законодавців. Без угоди Британія буде змушена вийти з ЄС 29 березня наступного року в умовах так званого "жорсткого Brexit".

Речник лейбористів з питань Brexit Кейр Стармер заявив, що його партія неминуче ініціює вотум недовіри, якщо парламент не проголосує за угоду.

"Якщо вона програє голосування такої значущості після двох років переговорів, то буде правильно провести загальні вибори", - заявив він.

Якщо уряду Мей оголосять вотум недовіри, у нього буде два тижні на те, щоб провести нове голосування. Якщо і воно буде невдалим, Британію очікують дострокові вибори.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск не виключає, що Британії доведеться обирати між жорстким Brexit і відмовою від виходу з ЄС взагалі, якщо парламент країни відкине угоду між прем’єркою Терезою Мей і Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.