Верховний суд Литви відхилив скаргу засудженого за шпигунство росіянина

Вівторок, 4 грудня 2018, 09:51

Верховний суд Литви відхилив скаргу адвоката громадянина Росії Сергєя Моісеєнка, засудженого до тюремного ув'язнення за шпигунство.

Про це повідомляє портал Delfi.

Минулого тижня суддівська колегія залишила в силі прийняте раніше рішення суду, підтвердив прокурор Генпрокуратури Литви Редас Савіцкас.

Моісеєнко просив виправдати його, він заперечував зв'язок зі шпигунством і те, що був співробітником російської розвідувальної організації.

Засідання у Верховному суді проходило у формі письмового процесу без участі сторін. Вердикт цього суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Моісеєнко відбуватиме покарання у вигляді позбавлення волі строком у 10 років і 6 місяців, він засуджений за шпигунство, незаконне володіння великою кількістю боєприпасів, вибухових речовин і бойових гранат.

Колишній офіцер авіабази ВПС Литви, капітан Сергєй Пушин був засуджений за шпигунство на п'ять років позбавлення волі.

Як встановив Шяуляйський окружний суд, Пушин і передав Моісеєнку за період з 2012 року до кінця 2014 року інформацію про ЗС Литви та діяльність місії повітряної поліції НАТО, місця дислокації військових підрозділів, про операції в Афганістані, про керовані дистанційним способом розвідувальні безпілотники, їхні польоти та можливі місця дислокації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.