Держсекретар США: Росія довгі роки порушувала ракетний договір

Вівторок, 4 грудня 2018, 12:39

Сполучені Штати вважають, що Росія тривалий час порушувала Договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео під час виступу у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Росія порушила західні цінності міжнародного співробітництва і порядку і вторглась на територію суверенних країн – Грузії та України. Москва також застосувала нервовий агент за кордоном, прямо тут, в Європі, на порушення конвенції із заборони хімічної зброї, яку вона також підписала", - сказав Помпео.

"Росія порушувала Договір про РСМД протягом багатьох років. І список порушень продовжується", - додав він.

Він також підкреслив важливість НАТО і нагадав, що його перший закордонний візит був саме до Брюсселя лише за кілька годин після призначення.

"НАТО є незамінним інститутом. Президент Трамп хоче чесного розподілу фінансування, щоб захистити наших людей. Союзники повинні продовжувати зміцнювати безпеку, як вони роблять це зараз. Ніколи не було такого союзу, настільки могутнього або настільки мирного", - сказав він.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про намір вийти з Договору про РСМД з Росією через його недотримання з боку Москви.

Нещодавно президент РФ Владімір Путін заявив, що Москва хоче відновити повномасштабний діалог зі Сполученими Штатами про ракетний договір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.