Генсек НАТО: США, на відміну від РФ, не мають в Європі нових ракет

Вівторок, 20 листопада 2018, 12:49

Росія повинна повернутися до виконання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і припинити розміщення нових ракет у Європі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед участю у засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС.

"Я обговорю з міністрами ЄС один із викликів, з яким ми всі стикаємося, і це нові російські ракети, які ставлять під загрозу Договір про РСМД. Росія розробляла, випробовувала, а також запускала нові ракети, SSC-8, протягом багатьох років. Ці ракети мобільні, їх важко виявити, здатні нести ядерний заряд, і вони ставлять під загрозу договір", - сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що США, на відміну від Росії, повністю дотримуються договору, і не мають в Європі нових ракет.

"Але в Європі є нові російські ракети, і тому всі ми повинні закликати Росію забезпечити повне та прозоре дотримання договору, оскільки ми не хочемо нової гонки озброєнь, і договір десятиліттями був важливим для нашої безпеки", - додав генсек.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп минулого місяця заявив про намір вийти з Договору про РСМД з Росією через його недотримання з боку Москви.

Нещодавно президент РФ Владімір Путін заявив, що Москва хоче відновити повномасштабний діалог  зі Сполученими Штатами про ракетний договір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: