У Держдепі закликали ЄС відмовитися від "Північного потоку-2" після Керченського інциденту

Середа, 5 грудня 2018, 08:54

У Держдепартаменті США вважають, що для ЄС інцидент в районі Керченської протоки є достатньою причиною для відмови від проекту "Північний потік-2".

Про це він заявив на брифінгу з нагоди Північноатлантичної ради, стенограма якого наводиться на сайті Держдепу.

"Керченський інцидент має стати нагадуванням для наших європейських союзників, чому "Північний потік-2" є настільки поганою ідеєю. Цей інцидент робить гострішим розуміння цього, я б сказав, що він є нагадуванням: чим більше у вас інфраструктурних проектів в обхід України, тим слабкіше стримування російської військової агресії" - сказав представник Держдепу.

За його словами, у США є практичні, пов’язаної з енергетикою причини протистояти "Північному потоку-2".

"Є також пов’язані з безпекою і Україною причини того, що ми не хочемо "Північного потоку-2" і Керченський інцидент став нагальним нагадуванням про це" - зазначив дипломат.

За його словами, США постійно піднімають питання "Північного потоку-2" у розмовах з німецькою стороною, і вже є ознаки того, що після Керченського інциденту їх розуміння стало більш чітким.

Раніше глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що вихід Німеччини з проекту газопроводу "Північний потік-2" не призведе до зупинки цього російського проекту, але послабить спроможність Берліна наполягати на продовженні транзиту газу через Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.