Путін відповів на ультиматум США щодо ДРСМД

Середа, 5 грудня 2018, 14:22

Президент РФ Владімір Путін заявив, що США не надали жодних доказів порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Про це пише "РИА Новости".

4 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що США через 60 днів призупинять свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо Росія не повернеться до його виконання.

"Заява пана Помпео трохи запізнилася, спочатку все-таки американська сторона заявила про те, що вона має намір вийти з договору, а потім почала шукати обґрунтування, чому вони повинні це зробити. Найголовніше обгрунтування - це те, що ми щось порушуємо. При цьому, як зазвичай, жодних доказів порушень з нашого боку не надали", - сказав Путін.

При цьому він назвав в принципі зрозумілими аргументи про те, що тільки США і Росія зобов'язалися не виробляти зброї, що потрапляє під дію ДРСМД.

"Це правда, дійсно. Багато інших країн - їх там уже з десяток, напевно - таку зброю виробляють, а Росія і США самі себе в двосторонньому порядку обмежили. Тепер, мабуть, наші американські партнери вважають, що ситуація змінилася настільки, що і США повинні мати таку зброю. Яку відповідь з нашого боку? Та проста: ми тоді теж будемо це робити", - додав російський лідер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.