Франція відклала рішення про підвищення цін на продукти харчування після протестів

Середа, 5 грудня 2018, 15:31

Франція заявила, що призупинить до початку наступного року зростання мінімальної ціни на продовольчі продукти, у зв’язку з чим найбільші групи фермерів закликали вийти на протест наступного тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр з питань сільського господарство Дідьє Гійом звинуватив у відтермінуванні масові демонстрації, які прокотились країною з 17 листопада.

Міністр сказав, що рішення про зростання ціни буде реалізовано урядом в січні або лютому, до закінчення щорічних цінових переговорів з супермаркетами, які почалися минулого місяця.

Фермери довгий час скаржилися на те, що вони зіткнулися з ціновою війною між роздрібними торговцями, яка принесла користь споживачам, але завдала шкоди виробникам.

Найбільший фермерський союз FNSEA каже, що більш високі мінімальні ціни на продовольство допоможуть фермерським господарствам боротися з низькими доходами. Він попередив, що фермери розглядатимуть затримку ухвалення заходів як "катастрофічний сигнал".

Президент FNSEA Крістіан Ламберт сказав, що на наступному тижні фермери вийдуть на вулиці, щоб попросити уряд "виконати свої обіцянки" і припинити накладення надмірних податків на фермерів.

Уряд має намір підвищити мінімальний поріг цін на продовольчі товари на 10% та обмежити знижки з метою збалансувати торгові відносини для фінансової вигоди фермерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.