"Жовті жилети" вважають недостатніми поступки уряду Франції

Вівторок, 4 грудня 2018, 15:44

Представники руху "жовтих жилетів", які виступають проти підвищення цін на пальне у Франції, вважають недостатніми поступки французького уряду.

Про це повідомляє Le Figaro.

Один із представників протестного руху Бенжамін Коші заявив, що "жовті жилети" розраховують не на призупинення зростання цін на пальне, а на відмову від підвищення.

"Французи - не горобці, вони не хочуть крихт, які їм дає влада, вони хочуть багет", - сказав він, зазначаючи, що французи хочуть змінити курс політики Еммануеля Макрона.

Що один відомий активіст "жовтих жилетів" Ерік Друє закликав посилити протести та нові демонстрації в суботу.

Нагадаємо, уряд Франції після насильницьких протестів цими вихідними вирішив ввести піврічний мораторій на підвищення акцизів на бензин і дизельне паливо.

У суботу Францією прокотилася третя хвиля протестів проти зростання акцизів на пальне, запланованого президентом Макроном. Найбільш руйнівним масштаб протестів виявився у Парижі, де протестувальники палили автомобілі, громили вітрини і навіть серйозно пошкодили Тріумфальну арку. Декілька сотень людей затримали, більше сотні отримали поранення тільки у французькій столиці.

Читайте також: "Бруківка проти поліції, вогонь проти багатіїв: чому Францію охопили протести за участі "друзів Путіна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: