Клімкіна запросили на засідання Ради ЄС, де обговорюватимуть агресію РФ на морі

Четвер, 6 грудня 2018, 12:33

Главу МЗС України Павла Клімкіна запросили взяти участь у засіданні Ради ЄС, де обговорюватиметься агресія РФ у Чорному та Азовському морях.

Про це йдеться у повідомленні МЗС за результатами зустрічі міністра з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні на полях міністерської зустрічі ОБСЄ у Мілані.

Під час зустрічі Клімкін детально зупинився на доказах спланованого здійснення акту неприхованої агресії РФ проти України в районі Керченської протоки і, як наслідок, загострення безпекової ситуації в Чорному і Азовському морях.

"З метою обговорення подальших спільних дій Високий представник запросила Павла Клімкіна взяти участь у заходах в рамках засідання Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу 10 грудня у Брюсселі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Клімкін і Могеріні обговорили шляхи подальшого вдосконалення санкційної політики проти Росії за підрив територіальної цілісності та суверенітету України, а також питання підтримки з боку ЄС реформ у секторі безпеки і оборони України та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Раніше Могеріні заявила, що в Євросоюзі ведуться дискусії щодо нових санкції проти Росії через напад на українських моряків в акваторії Керченської протоки, але поки жодних рішень немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: