В Макрона побоюються вандалізму і убивств цими вихідними в Парижі

Четвер, 6 грудня 2018, 16:01

Влада Франції побоюється, що цими вихідними у Парижі буде розв'язана ще одна хвиля великого насильства і заворушень.

Про це у четвер заявив офіційний представник Єлисейського палацу, повідомляє Reuters.

Минулими вихідними Францією прокотилася третя хвиля протестів проти зростання акцизів на пальне, запланованого президентом Макроном. Найбільш руйнівним масштаб протестів виявився у Парижі, де протестувальники палили автомобілі, громили вітрини і серйозно пошкодили Тріумфальну арку. Декілька сотень людей затримали, більше сотні отримали поранення тільки у французькій столиці.

Французький уряд вирішив не закладати у бюджет на наступний рік підвищення акцизів на пальне, проте протестувальники все одно планують свої акції у ці вихідні.

Представник Єлисейського палацу розповів: розвідка вважає, що деякі протестувальники прибудуть до Парижа з наміром чинити вандалізм та убивства.

Загроза великого насильства є великим викликом для французької влади, яка розмежовує мирних мітингувальників і насильницькі групи, що проникли в рух "жовтих жилетів".

Протести "жовтих жилетів", які вибухнули в середині листопада, спершу домагались не допустити підвищення цін на пальне. Демонстрації швидко переросли у більш широкий жорсткий опір проти президента Макрона і його політики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: