Німеччина: кількість ліцензій на стрілецьку зброю зросла у понад два рази

П'ятниця, 7 грудня 2018, 14:05

Німеччина видала майже 600 тисяч ліцензій на стрілецьке озброєння, що демонструє зростання на 130% з 2014 року, коли видали лише 261 332 ліцензії.

Про це пише DW.

За наявності ліцензії німці можуть придбати газові пістолети, ракетниці та іншу зброю, не призначену для смертельного застосування.

Зростання було частково пов'язане зі зростаючим почуттям громадської незахищеності, головним чином із зростанням терористичних нападів на території Європи з 2015 року. 

"Ми повинні бути обережними, щоб не отримати американські умови в Німеччині", - сказав Йорг Радек, заступник голови поліцейського союзу GdP, посилаючись на насильство в США.

"Існує небезпека, що зброя не буде використовуватися належним чином, і що її власники поставлять під загрозу себе", - зазначив він.

Кількість жертв вогнепальної зброї в Німеччині неухильно знижувалася протягом останнього десятиліття, досягнувши 820 випадків в 2014 році. Цей показник є незначним у порівнянні з 33 336 смертними випадками, зареєстрованими в США в тому році.

"Більше приватної зброї не створює більше безпеки", - сказала Ірен Міхаліч, прес-секретар "зелених" у Бундестазі. "Навпаки, вона несе потенціал для переростання конфліктів у насильство".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.