Франція: поліція застосувала водомет у Парижі, по всій країні - 700 затриманих

фото
Субота, 8 грудня 2018, 15:14

Паризька поліція застосувала водомет проти протестувальників руху "жовтих жилетів", які кидали факели та влаштовували підпали в одному з торгових районів французької столиці.

Про це повідомляє Associated Press.

У той час, як ситуація на Єлисейських полях сьогодні відносно спокійна, заворушення спалахують у інших точках французької столиці - протестувальники намагаються добратися до Єлисейського палацу.

Останні спалахи насильства зафіксували біля найвідоміших торгових центрів Парижа "Галері Лафайєт", Printemps, а також опери Гарньє. Протестуючі викорчовували дерева та підпалювали їх. Інші кидали сигнальні ракети у ряди спецпризначенців.

На одній із вулиць протестувальники підпалили барикаду.

 

За останніми даними, близько 700 осіб було затримано по всій Франції в суботу, в тому числі 581 - в Парижі. З них 423 були поміщені під варту, повідомляє Le Figaro.

Поліція провела численні перевірки, конфісковуючи у протестувальників захисні окуляри, шоломи та предмети, які можна використати для заворушень.

 

Станом на полудень на вулиці Франції вийшли 31 тисяча демонстрантів. Минулого тижня у той же час кількість протестувальників становила 36 тисяч.

Не зважаючи на окремі інциденти в цілому поліція відзначає, що ситуація є значно спокійнішою, ніж під час протестів минулого тижня.

Охорону порядку на тлі побоювань спалахів насильства по всій країні в суботу забезпечують близько 90 тисяч правоохоронців, з них 8 тисяч - у Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.