У Брюсселі судять француза, який вбив 4 людей у Єврейському музеї Бельгії

Четвер, 10 січня 2019, 17:18

У Бельгії розпочався суд над громадянином Франції, якого звинувачують у вбивстві чотирьох осіб в Єврейському музеї Брюсселя.

Про це повідомляє ВВС.

Француза Мехді Неммуше звинувачують у розстрілі двох туристів, волонтера і ​​адміністратора музею.

24 травня 2014 року він увійшов у вестибюль музею і відкрив вогонь по людях, після чого втік з місця злочину. Три людини загинули на місці, а четверта жертва померла через два тижні в лікарні. Серед загиблих були двоє туристів з Ізраїлю, французький волонтер і бельгійський співробітник.

Нападника заарештували за шість днів у Марселі, коли він вийшов з автобуса. Паризький прокурор сказав, що він мав при собі автомат Калашникова і пістолет, який, як вважають, був використаний під час нападу.

Неммуше загрожує довічне ув'язнення, якщо суд визнає його винним, та він заперечує звинувачення.

Він походить з міста Рубе у Франції і має алжирське походження. Раніше був відомий французькій владі, провівши п'ять років в'язниці за розбій.

У 2013 році він поїхав до Сирії і протягом одного року воював за джихадистську групу. Слідчі стверджують, що, перебуваючи там, Неммуше зустрівся з Наджимом Лакрауї, який був терористом-смертником під час нападу на аеропорт в Брюсселі у березня 2016 року, коли загинули 32 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.