Порошенко впевнений, що курс на ЄС і НАТО в Конституції буде закріплено до виборів

Четвер, 10 січня 2019, 19:18

Президент Петро Порошенко переконаний, що зміни до Конституції щодо курсу на вступ України до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО) будуть ухвалені Верховною Радою в цілому до президентських виборів в країні.

Про це Порошенко повідомив під час зустрічі з жителями міста Здолбунів Рівненської області, повідомляє УНІАН.

"Верховна Рада України зробила передостанній крок для закріплення в українській Конституції за пропозицією президента Порошенка незворотності курсу України на ЄС та НАТО. Включення до порядку денного, перше читання та висновок Конституційного суду вже є", - заявив він.

За словами президента, згідно з цими змінами, обов’язком президента, парламенту та уряду буде забезпечення європейського і євроатлантичного курсу України. "Для мене надзвичайно важливо, це означає реалізацію цього стратегічного курсу обов'язком влади, а не декларацією і піаром", - заявив він, підкресливши, що внесення змін до Конституції щодо європейського та євроатлантичного курсу України буде "дуже важливим, потужним політичним сигналом".

"Я вірю, що до виборів ці зміни будуть внесені в Основний закон", - наголосив президент.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада попередньо схвалила президентський проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства країни в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№9037).

Планується, що депутати зможуть ухвалити цей законопроект в цілому на наступній сесії ВР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: