Тисячі сербів вшосте протестували проти президента Вучича

Неділя, 13 січня 2019, 10:17

Тисячі сербів незважаючи на мороз вийшли на вулиці Белграда, щоб висловити незгоду з авторитарною політикою президента Александара Вучича.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Вже шостий вікенд поспіль тисячі демонстрантів протестують у Белграді через поточну ситуацію в країні.

Мітингарі вигукували "Вучич – злодій" і тримали банери з написами "Ваш час закінчиться", звертаючись до керівної Сербської прогресивної партії, яку очолює Вучич.

 

Останній протест відбувся на наступний день після того як його організатори звернулися до Вучича з вимогою представити план вирішення тривалої суперечки з Косово. Вони звинуватили Вучича у тому, що саме його політика призвела до відходу Сербії з Косова.

"Вже вісім років, як ви пообіцяли скасувати все, що було підписано стосовно Косова вашими попередниками, як тільки прийдете до влади. Ви при владі вже сім років, і вже шість років як ви підписали Брюссельську угоду і запровадили її в Сербії" - заявили організатори протесту.

Вони також звинуватили Вучича у брехні щодо того, скільки сербів насправді проживає у Косово.

Наймасовіша акція протесту очікується 16 січня - в річницю вбивства в Косові сербського політика Олівера Івановича.

Приводом до початку протестів на початку грудня стало побиття групою зловмисників одного з опозиціонерів Борко Стефановича в місті Крушевац. Опозиція звинуватила владу у створенні атмосфери насильства і закликала прихильників вийти на вулиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.