Прем'єр Британії: парламент швидше заблокує Brexit, ніж дозволить вихід без угоди

Понеділок, 14 січня 2019, 09:52

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей у понеділок зробить останню спробу переконати членів парламенту підтримати її угоду з ЄС щодо Brexit перед завтрашнім голосуванням у парламенті.

Про це повідомляє ВВС.

У понеділок Мей виступить з промовою перед працівниками однієї з фабрик і заявить, що парламент, швидше заблокує Brexit, ніж дозволить Британії вийти без угоди.

"Як ми бачили за останні кілька тижнів, у Вестмінстері є люди, які хотіли б відкласти або навіть зупинити Brexit і які будуть використовувати для цього всі доступні їм інструменти", - йдеться в підготовленій для Мей промові.

Мей додасть, що довіра до політики постраждає від "катастрофічної шкоди", якщо результати референдуму не будуть виконані.

"Я прошу депутатів розглянути наслідки своїх дій для віри британського народу в нашу демократію", - додасть прем'єр.

Очікується, що близько 100 депутатів-консерваторів і 10 членів Демократичної юніоністської партії приєднаються до Лейбористської партії і інших опозиційних партій й голосуванні проти угоди.

Нагадаємо, минулого тижня двоє з найбільших донорів кампанії за вихід Великої Британії з ЄС заявили, що країна зрештою залишиться в блоці через нездатність уряду реалізувати результати референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.