Німецькі праві включили до передвиборчої програми можливість виходу з ЄС

Понеділок, 14 січня 2019, 10:44

Німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" прийняла програму для виборів в Європарламент, в якій міститься можливість виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У неділю з'їзд партії, який відбувся у Саксонії, проголосував за те, щоб включити до передвиборчої програми пункт про "Dexit" і застосувати його, якщо Євросоюз не буде в найближчому майбутньому радикально змінений.

Водночас делегати вирішили відмовитися від встановлення конкретної дати, спочатку передбачалося закликати Берлін вийти з ЄС до 2024 року, якщо блоку не вдасться здійснити реформи.

Лідер партії Александер Гауланд заявив, що партії необхідно буде розглянути наслідки виходу Німеччини.

"Той, хто грає з ідеєю Dexit, також повинен запитати себе, чи не утопія це і чи не повинні ми бути більш реалістичними", - сказав він.

Партія у своєму виборчому маніфесті також розкритикувала "751 привілейованих членів" чинного європейського законодавчого органу.

"Ми вважаємо, що національні держави мають виключну компетенцією приймати закони", - заявила партія.

Німецька праві заявили, що готові підтримати інший європейський блок, який буде зосереджений на економічній співпраці та спільних інтересах європейських країн. Маніфест також виступає проти спільної оборони та зовнішньої політики ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.