Шведські ліві висунули умову для підтримки кандидата у прем'єри

Понеділок, 14 січня 2019, 14:41

Ліва партія Швеції у понеділок заявила, що підтримає кандидатуру лідера соціал-демократів Стефана Льовена на посаді прем'єр-міністра, якщо отримає гарантії, що не опиниться у політичній ізоляції.

Таким чином затяжний процес формування нового шведського уряду опинився на порозі нової невизначеності, повідомляє Reuters.

Льовен, який був прем'єр-міністром з 2014 по 2018 роки у коаліції меншості з Зеленими, минулого тижня домовився про угоду з лібералами та партією Центру. Проте для формування уряду їм ще необхідна підтримка з боку Лівої партії.

"Наша мета полягає в тому, щоб Стефан Льовен став прем'єр-міністром. Але ми все ще не перебуваємо у позиції, коли зможемо проголосувати за нього", - заявив журналістам лідер лівих Йонас Хестед.

Угода з центристами та лібералами виключає Ліву партію від будь-якого впливу на політику протягом наступних чотирьох років.

"Ми підтримуємо зв’язок зі Стефаном Льовеном та хочемо використати наступні години і дні, щоб знайти рішення", - сказав Хестед.

Після виборів у вересні шведські партії ведуть суперечки у спробі сформувати уряд без підтримки антиміграційної націоналістської партії Шведські демократи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: