МЗС Туреччини: ми не боїмося економічних погроз Трампа

Понеділок, 14 січня 2019, 15:32

Туреччина не боїться економічних погроз президента США Дональда Трампа.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, пише Al Jazeera.

"Ми неодноразово говорили, що ми не боїмося і нас не залякають будь-які погрози", - сказав він. "Економічні погрози Туреччині нічого не дадуть", - додав міністр.

Раніше президент США Дональд Трамп пригрозив Туреччині економічним розоренням, якщо та атакує курдське ополчення YPG після виходу американських військ з півночі Сирії.

Радник президента Туреччини Ясін Аткай заявив, що адміністрація США має різні підходи до різних "терористичних груп".

"Трамп застряг між громадською думкою американців, яка ставить під сумнів присутність США в Сирії і загалом на Близькому Сході, та політиками зі своєї партії і союзниками, такими як Ізраїль і Саудівська Аравія, які виступають проти виведення", - сказав він.

"Американські чиновники продовжують розмовляти з PYD (партією "Демократический союз" сирійських курдів. - Ред.) і YPG так, ніби ці групи представляють сирійських курдів. Це скандально. Є інші етнічні групи в цих групах, і вони беруть участь в терористичній діяльності незалежно від їхньої національності", - сказав Аткай.

"Як союзник  по НАТО, США підтримують і вважають за краще співпрацювати із загрозою іншому союзникові НАТО, виступаючи як дуже ненадійний партнер", - додав він.

Анкара розглядає сирійських курдів YPG як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі, і пообіцяла почати наступ на її позиції на півночі Сирії, навіть якщо вихід США затягнеться. Курди намагаються домовитися з урядом президента Башара Асада та його союзником Росією щодо недопущення наступу турків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: