ЄС шкодує через провал угоди про Brexit, вимагає від Лондона прояснити наміри

Вівторок, 15 січня 2019, 22:26

Лідери ЄС висловили жаль з приводу провалу угоди про Brexit і вимагають від уряду Британії негайних пояснень його подальших намірів.

Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву лідерів 27 держав ЄС.

"27 членів ЄС лишатимуться єдиними і відповідальними, як це було протягом усього процесу і намагатимуться зменшити шкоду, спричинену Brexit. Ми шкодуємо через результат голосування і закликаємо уряд Британії прояснити його наміри і наступні кроки якомога скоріше" - йдеться у заяві лідерів ЄС.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у своїй заяві підкреслив, що результат сьогоднішнього голосування збільшив ризик хаотичного Brexit.

"Хоча ми і не хочемо такого розвитку подій, Єврокомісія продовжуватиме кризову роботу, для того щоб забезпечити готовність ЄС (до такого сценарію)" - йдеться у заяві.

Юнкер також вимагає від Лондона прояснити його наміри.

"Час вже майже вийшов" - заявив він.

У вівторок ввечері Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем’єр-міністр Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Уряд Британії тепер впродовж трьох днів має представити свій план подальших дій, а далі є 5 варіантів розвитку подій: Brexit без угоди, нові переговори з ЄС, загальні вибори у Британії, повторний референдум і голосування за відставку уряду.

Найбільша британська опозиційна партія за підтримки партії-учасника коаліції ініціює голосування за недовіру уряду Терези Мей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.