Brextinct і додо: перші шпальти британських ЗМІ після провалу угоди про вихід з ЄС

фото
Середа, 16 січня 2019, 09:54

Британські медіа у середу, 16 січня, зосереджують увагу на історично високій мірі несхвалення угоди про Brexit з ЄС парламентом і при цьому передбачають винесення вотуму недовіри прем'єрці Терезі Мей.

Про це пише The Guardian.

Голосування відбулося зручно для редакцій, щоб підготувати cвої перші шпальти. The Sun вийшлa під заголовком "Brextinct" (extinct - вимерлий вид), приклеївши обличчя Мей на додо - вимерлу пташку. Фіаско Мей назване "найбільшою парламентською поразкою в історії".

The Guardian помістила на першу шпальту депутатів, таких як Борис Джонсон, які йдуть, щоб проголосувати проти угоди. Заголовок: "Мей зазнає історичної поразки, а торі повертаються проти неї".

The Daily Mirror сфокусувалося на заклику до голосування щодо недовіри, який висловив лідер лейбористів Джеремі Корбін: "Ні угоди, ні надії, ні поняття, ні довіри".

"Повне приниження", - пише The Telegraph, який повідомляє, що угода Brexit "перетворилася на пил". "Для того щоб так багато людей об'єдналися проти вас, потрібнe особливe уміння", - пише газета.

"Мей зазнає історичної поразки", - це заголовок видання The Times. У його статті на першій сторінці йдеться: "Тереза Мей перебувала під тиском вночі, щоб відкласти Brexit після того, як вона зазнала найбільшої поразки в політичній історії".

Daily Express вийшов із заголовком "Dismay" (розчарування). Але стаття, хоч і підтримує вихід з ЄС, жорстко не критикує Мей, яка "доблесно боролася за свою угоду".

Навіть Daily Mail, яка зазвичай неймовірно підтримує прем'єр-міністра, підписала фото Мей на першій шпальті: "У боротьбі за життя". Газета попереджає, що вотум недовіри Мей може призвести до виборів і поставити Джеремі Корбіна на чолі уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.