Німецький Бундестаг визнав безпечними три країни Африки і Грузію

П'ятниця, 18 січня 2019, 14:53

Німецький Бундестаг (нижня палата парламенту) схвалив урядовий план оголосити три північноафриканські країни і Грузію безпечними країни походження.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Законопроект про зміну законів про притулок у Німеччині підтримали 509 депутатів з великої коаліції консерваторів і соціал-демократів, а також крайньо правої "Альтернативи для Німеччини" і правоцентристських "Вільних демократів".

Документ пропонує визнати Алжир, Марокко, Туніс і Грузію безпечними країнами, що ускладнить звернення громадян цих країн за притулком у Німеччині.

Вносячи законодавство до Бундестагу, міністр внутрішніх справ Хорст Зеегофер стверджував, що поправки лише визнають те, що вже є реальністю.

Він відзначив, що заявки громадян з чотирьох згаданих країн мали дуже низькі показники успішності - від 2,3% у випадку Марокко до 0,3% для Грузії. Він також стверджував, що нові правила дозволять Німеччині зосередити зусилля на тих, хто дійсно потребує притулку.

Однак, цей законопроект ще має бути схвалений Бундесратом (верхньою палатою парламенту), який складається з представників 16 федеральних земель Німеччини. 

У дев'яти з цих земель до урядів входять "зелені", які не підтримують ці зміни і можуть зірвати ухвалення урядових пропозицій. Таке вже відбулося у 2017 році.

"Зелені" разом з Лівою партією стверджують, що змінений закон нічого не зробить для покращення процедури надання притулку в Німеччині.

Вона вказують на те, що кількість заявників з цих чотирьох країн скоротилася на 85% з 2016 року, тоді як кількість депортацій зросла в десять разів.

Голосування у Бундесраті заплановане на 15 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.