Прем'єрка Британії представить у парламенті запасний план щодо Brexit

Понеділок, 21 січня 2019, 08:04

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей виступить в парламенті і представить новий варіант дій по виходу з ЄС після того, як депутати відхилили угоду з Брюсселем.

Про це повідомляє ВВС.

Прем'єр-міністр звернеться до Палати громад в понеділок вдень, розповівши, як вона має намір діяти відповідно до угоди про вихід.

Мей спробує переконати консерваторів, які підтримують жорсткий Brexit, і депутатів північноірландської партії DUP підтримати її угоду, вирішивши проблеми з кордоном Ірландії.

Минулого тижня Мей сказала, що вона зосередиться на міжпартійних переговорах, щоб отримати угоду про Brexit, прийнятну для парламенту.

Але зараз очевидно, що вона прагне отримати схвалення від своїх власних депутатів, оскільки уряд навряд чи отримає широку підтримку лейбористів.

Очікується, що дві групи депутатів представлять на розгляд законопроекти, які можуть зняти з порядку денного вихід Британії без угоди і потенційно призупинити дію статті 50, яка дозволяє Великобританії покинути ЄС.

Нагадаємо, британський парламент 29 січня обговорить та проведе голосування щодо так званого "плану Б" прем’єр-міністра Терези Мей щодо виходу країни з ЄС.

Перший варіант угоди про Brexit Палата громад відкинула переважною більшістю голосів минулого тижня. 

Раніше повідомлялося, що британські законодавці готують законопроект, за яким може бути відкладений процес виходу країни з ЄС.

Читайте також: "Британія в пошуках виходу: якою буде ціна провалу Brexit-угоди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.