ЄС наклав санкції на голову ГРУ РФ

Понеділок, 21 січня 2019, 14:10

Міністри закордонних справ країн ЄС 21 січня ухвалили рішення про запровадження санкцій проти керівника ГРУ РФ та його заступника, а також проти двох офіцерів розвідки.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Чотирьох росіян вважають "відповідальними за володіння, транспортування та використання в Солсбері (Велика Британія) токсичних нервових агентів 4 березня 2018 року".

Головне управління Генштабу РФ, так зараз називається Головне розвідувальне управління, нині очолює Ігор Костюков (прізвищ в повідомленні Ради ЄС не наводять).

 
Ігор Костюков

Санкції будуть першими запровадженими в рамках нового режиму обмежувальних заходів ЄС проти використання та розповсюдження хімічної зброї, створеного 15 жовтня 2018 року. Вони також стосуються двох розвідників Александра Мішкіна і Анатолія Чепіги, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергєя Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Крім росіян, санкції вирішили накласти на 5 сирійців та сирійську організацію, що розробляє хімічну зброю.

Обмеження зводяться до заборони на в'їзд в ЄС і заморожування активів. Громадянам країн Євросоюзу і зареєстрованим там організаціям заборонено вести справи з цими особами.

Кремль у понеділок заявив, що запровадження Євросоюзом обмежень проти росіян в рамках нового режиму санкцій за застосування хімічної зброї є негативним кроком, який нічого не змінить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.