Москва погрожує "вжити заходи" з приводу санкцій ЄС за хіматаку в Британії

Понеділок, 21 січня 2019, 18:15

Москва залишає за собою право на заходи у відповідь у зв'язку з рішенням Євросоюзу про запровадження санкцій проти керівника ГРУ РФ, його заступника, а також проти двох офіцерів розвідки.

Про заявили  у МЗС РФ.

"Пред'явлені Росії і нашим громадянам звинувачення у "справі Скрипалів" не витримують критики. Ми залишаємо за собою право на заходи у відповідь щодо цієї недружньої акції", - заявили у Москві.

"Розв'язана британською владою інформаційна кампанія щодо цієї справи переслідує насамперед внутрішньополітичні цілі. Показово, що новий її сплеск співпав з черговою кризової хвилею на переговорах про Brexit", - заявили в дипвідомстві.

Санкції будуть першими запровадженими в рамках нового режиму обмежувальних заходів ЄС проти використання та розповсюдження хімічної зброї, створеного 15 жовтня 2018 року. 

Москва вважає, що на громадянах РФ "був апробований недавно винайдений Євросоюзом механізм санкцій, нібито націлений на протидію застосування і розповсюдження хімічної зброї".

"Підтверджуємо принципову позицію щодо неправомірності введення односторонніх обмежувальних заходів в обхід Ради Безпеки ООН. Розглядаємо встановлення і початок практичного функціонування вищезгаданого механізму як свідчення неповаги Євросоюзу до Конвенції про заборону хімічної зброї", - додали в міністерстві.

ЄС вирішив накласти санкції на голову ГРУ РФ Ігоря Костюкова, його першого заступника Владіміра Алексєєва та двох розвідників Александра Мішкіна і Анатолія Чепіги, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергєя Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: