Європарламент наступного тижня почне процес ратифікації угоди про Brexit

Вівторок, 22 січня 2019, 18:54

Європарламент розраховує наступного тижня почати процедуру схвалення угоди про Brexit, про яку домовились Лондон та Брюссель.

При цьому, як зазначає Reuters, британський парламент все ще сам намагається схвалити угоду.

"Сподіваємося, що в кінці січня ми почнемо нашу процедуру", - заявила у вівторок депутат парламенту Данута Гебнер, маючи на увазі схвалення угоди для того, щоб вона набула чинності.

Вона очікує, що угода про Brexit буде передана до Європейського парламенту в середу-четвер, щоб депутати могли завершити ратифікацію до 29 березня.

Гі Вергофстадт, представник парламенту щодо Brexit, заявив на сесії у вівторок, що початок процесу послужить важливим сигналом.

"Це означає, що перегляд угоди про вихід є неможливим. Якщо повторні переговори й можливі, то вони стосуватимуться політичної декларації, у якій ми не маємо нічого проти глибших майбутніх відносин між ЄС і Великою Британією ", - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня британський парламент відхилив рекордною кількістю голосів угоду про Brexit, про яку Тереза Мей домовилася в Брюсселі.

21 січня прем'єрка представила новий план подальших дій, але він практично не відрізняється від її попередніх пропозицій, за винятком кількох змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.