Десятки британських міністрів готові піти у відставку у разі "жорсткого" Brexit

Вівторок, 22 січня 2019, 09:48

Близько 40 членів уряду готові подати у відставку наступного тижня, якщо депутатам Консервативної партії, до якої вони входять, буде заборонено голосувати за план, який передбачає недопущення Brexit без угоди.

Про це повідомляє The Times.

Серед тих, хто розглядає питання про відставку, міністри уряду Терези Мей, молодші міністри і помічники міністрів.

Міністр з питань праці та пенсій Амбер Радд заявила, що всі депутати-консерватори повинні мати право вільного голосування щодо планів продовження Статті 50 - механізму, за яким Британія виходить з Європейського Союзу.

Міністр з питань бізнесу Річард Харрінгтон вчора підтвердив, що піде у відставку, якщо уряд наполягатиме на Brexit без угоди.

Міністр культури Марго Джеймс і міністр оборони Тобіас Елвуд поки що визначають свої позиції, але вчора Елвуд написав у Twitter про необхідність продовження статті 50.

Прем'єр-міністр вчора заявила парламенту, що вона не може зняти з порядку денного сценарій виходу без угоди, оскільки ухвалена альтернатива ще не з'явилася, і що ЄС навряд чи відкладе дату виходу Британії без нового плану.

Нагадаємо, минулого тижня британський парламент відхилив рекордною кількістю голосів угоду про Brexit, про яку Тереза Мей домовилася в Брюсселі.

21 січня прем'єрка представила новий план подальших дій, але він практично не відрізняється від її попередніх пропозицій, за винятком кількох змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: