В Афінах посилили заходи безпеки через голосування щодо угоди з Македонією

Четвер, 24 січня 2019, 14:03

Поліція Греції очікує серйозних заворушень у зв’язку з запланованим у четвер голосуванням парламенту щодо угоди з Македонією про зміну назви.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Зазначається, що ультраправі угруповання закликали своїх прибічників до мобілізації і участі в акціях протесту проти угоди.

"Ми закликаємо всіх греків до невблаганної і безперервної битви", - йдеться в повідомленні одного з сайтів, пов’язаних з ультраправими. Там владу порівнюють з "гігантом зі скляними ногами", якому достатньо лише тріщини, щоб бути поваленим.

Інший веб-сайт закликав людей, які виступають проти угоди про назву Македонії, діяти "за стінами парламенту як один кулак в час, коли депутати всередині плануватимуть зраду".

Агресивна риторика наростала від минулої неділі, коли більше 25 співробітників поліції отримали тілесні ушкодження після того, як у приміщенні парламенту на них напали натовпи екстремістів.

Поліція Греції у зв’язку з запланованою в четвер демонстрацією має вжити посилених заходів безпеки, які прирівнюються до тих, що були застосовані під час акцій проти жорсткої економії в 2010-2012 роках.

Повідомляється, що в четвер у зв’язку з голосуванням з 16.30 закриють станцію метро на площі Синтагма, де розташований парламент. Потяги курсуватимуть станцією без зупинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.