Шахтарі й екологи вийшли на протести до уряду Німеччини через плани відмови від вугілля

фото
П'ятниця, 25 січня 2019, 13:35

Профспілки шахтарів та природоохоронні організації провели конкуруючі протести у п'ятницю біля будівлі уряду Німеччини, де експерти провели переговори щодо планів припинення використання вугілля країною.

Про це пише AP.

Профспілки хочуть, щоб дату припинення використання вугілля відклали на якомога довший термін. Вони вимагають запевнення уряду, що робочі місця будуть захищені.

 

Групи "зелених", тим часом, закликають до якнайшвидшого закриття вугільних електростанцій і шахт для зменшення викидів парникових газів і сприяння стримуванню зміни клімату.

 

Опитування, проведене громадським телеканалом ZDF, показало, що 73% німців вважають, що швидкий вихід з використання вугілля дуже важливий. 

 

"Грінпіс", який хоче, щоб усі вугільні підприємства закрили до 2030 року, заявив, що Німеччина повинна продемонструвати лідерство після того, як не вдалося скоротити викиди вуглецю протягом десятиліття.

Уряд призначив групу з 28 осіб, що складається з вчених, політиків, представників екологічних організацій та представників бізнесу, щоб гарантувати, що всі інтереси почуті, а відхід від вугілля - максимально справедливий.

Якщо зустріч у п'ятницю не зможе досягти консенсусу, наступне засідання заплановано на 1 лютого. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.