У Відні арештували українця, який викрав картину Ренуара

П'ятниця, 25 січня 2019, 18:40

Нідерландські правоохоронці затримали в Амстердамі одного з трьох підозрюваних у викраденні цінної картини Ренуара з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні. Тепер підозрюваний під вартою в австрійській столиці.

Про це пише "Укрінформ".

Зловмисником виявився 59-річний громадянин України, раніше судимий за скоєння схожого злочину на батьківщині. За даними представника земельного суду Відня, підозрюваного затримали в Амстердамі в середині грудня 2018 року, 28 грудня його передали до Відня і нині йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними австрійських ЗМІ, чоловік, вочевидь, спеціалізується на викраденні витворів мистецтв та вже має схожу судимість: у 2005 році він був засуджений в Україні за викрадення картини Івана Айвазовського з одного з українських музеїв.

Під час затримання в амстердамському готелі також було виявлено сумку, в якій, відповідно до даних з камер спостереження аукціонного будинку, і була винесена картина. Розшуки двох співучасників злочину тривають.

Потенційний покупець викраденої картини може перебувати на півночі Європі. Нагадаємо, 26 листопада 2018 року група зі щонайменше трьох осіб викрала з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні коштовну картину французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара орієнтовною вартістю близько 120-160 тис. євро.

Камери спостереження зафіксували, як троє чоловіків зайшли до Dorotheum та цілеспрямовано пішли на другий поверх, де була розміщена картина Ренуара в рамках запланованого на наступні дні аукціону. Зловмисники вирізали полотно 1895 року розміром 27 на 40 см прямо з рами, після чого залишили різними виходами будівлю. Крадіжку пізніше виявив працівник аукціонного дому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.