Італія протягом року може вивести контингент з Афганістану - ЗМІ

Вівторок, 29 січня 2019, 11:38

Італія може вивести свій військовий контингент з Афганістану протягом року через рішення США скоротити свої сили в регіоні.

Про це повідомляє Ansa із посиланням на джерела в Міністерстві оборони.

За даними агентства, міністр оборони Елізабетта Трента доручила Міжвідомчому оперативному командуванню оцінити початок планування виведення італійського контингенту в Афганістані.

"Терміни можуть становити 12 місяців", - сказав співрозмовник.

Попри те, що офіційно це рішення не прийняте, депутати від популістського "Руху 5 зірок" з парламентського комітету у закордонних справах вже привітали рішення Тренти як "дуже позитивне" і назвали його "чудовими новинами".

Глава МЗС Італії Енцо Моаверо-Міланезі заявив, що йому нічого не відомо про таку ініціативу Міноборони. "Я дізнався про це зараз, що вона, за повідомленнями, сказала це сьогодні. Вона не говорила мені про це. Як тільки я повернуся до Риму, ми про це поговоримо", - сказав він під час візиту до Ізраїлю.

Італійські військові знаходяться в Афганістані з 2003 року, на даний момент у країні знаходяться 800 італійських військовослужбовців.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у грудні оголосив про зменшення американського контингенту вдвічі – з 14 до 7 тисяч військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.