Нідерланди стурбовані рішенням Трампа вивести війська з Афганістану й Сирії

П'ятниця, 21 грудня 2018, 18:46

Нідерланди, приєднуючись до інших союзників США, висловили стурбованість рішенням Вашингтона про виведення сил з Сирії і заявили, що американський план скорочення військової присутності в Афганістані є передчасним.

Про це пише Reuters.

Оголошення президента США Дональда Трампа здивувало голландців, які сприяють військовим місіям в Сирії та Афганістані, заявила міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд.

"Для нас зрозуміло, що, якщо у вас є альянс, ви повинні обговорити справи в межах альянсу, а не робити речі через твіт", - сказала Бейлевелд.

Нідерланди підтримують боротьбу проти ісламських бойовиків літаками F-16. Голландці мають намір припинити свою участь у цій операції, яка підкоряється американському військовому командування, 31 грудня.

Бейлевелд зазначила, що припинення військової присутності США в Сирії матиме "далекосяжні наслідки для регіону та безпеки". "Ісламська держава" ще не повністю переможена, і загроза не зникла", - сказала вона.

Голландці також були здивовані оголошенням планів Вашингтона суттєво скоротити свої сили в Афганістані, сказала вона.

Бейлевелд додала, що передчасно скорочувати кількість сил у Афганістані, де Нідерланди мають 100 військовослужбовців у рамках місії НАТО, яка називається "Рішуча підтримка". Ця місія надає підтримку афганській армії та поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.