Греція надала громадянство 3 мігрантам, які рятували людей від лісових пожеж

фото
Четвер, 3 січня 2019, 14:59

Греція надала громадянство трьом мігрантам-рибалкам, які рятували людей від масштабної пожежі біля Афін у липні минулого року.

Про це повідомляє BBC.

На урочистій церемонії президент Греції Прокопіс Павлопулос подякував рибалкам за прояв "солідарності та людяності" шляхом порятунку десятків людей.

 
Президент Греції Прокопіс Павлопулос на церемонії вручення громадянств

"Тепер ви також європейські громадяни, і тому ви можете навчити всіх наших партнерів, які не розуміють цінностей Європи, робити те, що вони повинні робити", - сказав він.

Мігранти, які отримали громадянство в середу: Джейк Гані з Албанії, Ібрагім Махмуд Муса та Емад Аль Хаймі з Єгипту.

Незрозуміло, скількох точно людей вони врятували від пожежі, але міністр внутрішніх справ Алексіс Харітсіс сказав, що троє мігрантів, разом із грецькими колегами, врятували "десятки наших співвітчизників".

Нагадаємо, 23 липня в передмісті популярного морського курорту Маті спалахнула пожежа, викликана сильними вітрами. Люди опинилися в пастці всередині своїх будинків або на вузьких вулицях, багато хто не зміг врятуватися через щільну забудову і забудовані виходи на узбережжя.

Кількість жертв пожежі досягла 100, у грудні в лікарні від опіків помер 73-річний чоловік. Ця лісова пожежа стала найбільш смертоносною в Європі з 1900 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: