Іран повинен припинити провокаційні запуски ракет - держсекретар США

Четвер, 3 січня 2019, 17:47

Іран повинен припинити всі пуски балістичних ракет, щоб уникнути ще більш серйозних економічних санкцій.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

"Міністерство оборони іранського режиму публічно оголосило про плани із запуску трьох космічних ракет-носіїв (SLV) в найближчі місяці. Такі дії ще раз продемонстрували б недотримання Іраном резолюції 2231 Ради Безпеки ООН, що закликає іранський режим не вживати ніяких дій, пов'язаних з балістичними ракетами, здатними доставляти ядерну зброю", - йдеться в заяві.

Помпео зазначив, що з моменту прийняття резолюції 2231 РБ ООН іранський режим багаторазово запускав балістичні ракети і продовжує це робити.

За його словами, 1 грудня Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності, здатної нести кілька боєголовок, а командир Аерокосмічних сил Корпусу ісламської революційної гвардії пізніше заявив, що Іран випробовує від 40 до 50 балістичних ракет на рік.

"Іранський режим є найбільшим в світі державним спонсором тероризму і поширив ракети і пов'язані з ними технології серед своїх проксі груп по всьому Близькому Сходу, ще більше нехтуючи резолюцією 2231 РБ ООН. Сполучені Штати не стоятимуть осторонь і не спостерігатимуть, як руйнівна політика іранського режиму ставить під загрозу міжнародну стабільність і безпеку. Ми радимо режиму переглянути ці провокаційні запуски і припинити всю діяльність, пов'язану з балістичними ракетами, щоб уникнути більш глибокої економічної і дипломатичної ізоляції", - заявив Помпео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.