Міністр: Brexit без угоди все ще можливий

Середа, 30 січня 2019, 12:38

Британський міністр з питань Brexit Стівен Барклі заявив, що вихід Британії з ЄС без угоди можливий попри те, що вчора депутати проголосували проти такого сценарію.

Про це він заявив в ефірі BBC Radio 4, інформує The Guardian.

На запитання, чи вийде Британія з ЄС 29 березня, якщо їй не вдасться досягти компромісу з Брюсселем щодо угоди, Барклі відповів ствердно.

"Так, з тієї простої причини, що уникнути виходу без угоди можна лише забезпечивши угоду, або відкликавши статтю 50 і взагалі не мати Brexit, що, я думаю, було би найбільш катастрофічним для нашої демократії та суперечило найбільшому голосуванні у нашій історії", - сказав він.

Нагадаємо, 29 січня британські депутати прийняли рішення про необхідність нових переговорів із ЄС щодо кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Речник Туска вже заявив, що угода про вихід між ЄС та Великою Британією, узгоджена минулого року, не передбачає можливості нових переговорів.

Разом з тим британські депутати проголосували за те, щоб не допустити вихід Британії з ЄС взагалі без угоди, однак ця проголосована норма не має законодавчої сили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.