Посол США в ЄС: користувачам слід уникати Huawei

Четвер, 31 січня 2019, 18:33

Сполучені Штати хочуть спонукати людей обирати західні продукти замість техніки китайської компанії Huawei.

Про це заявив посол США в Європейському Союзі Гордон Сондланд, пише Reuters.

"США дуже підтримують заохочення не купувати будь-які китайські цифрові продуктів, які пов'язані з потенційними наслідками для національної безпеки, і відвертають людей від Huawei в бік західних продуктів - це наш бажаний результат", - зазначив Сондланд.

Відповідаючи на запитання про те, яку саме загрозу безпеці становлять продукти Huawei, він сказав: "Є багато доказів, більшість з яких класифікована".

За даними агентства, Європейський Союз розглядає пропозиції, які фактично запровадять заборону на використання обладнання Huawei Technologies у мобільних мережах 5G з міркувань безпеки.

Низка держав, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія та Японія, наклали значні обмеження на Huawei і ZTE (Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки) через побоювання, що використання продукції компаній зробить їхні мережі вразливими для проникнення та шпигунства ззовні.

Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує. У Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання наших секретів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.