Президент Латвії знову переніс висунення кандидата в прем'єри

П'ятниця, 4 січня 2019, 12:53

Президент Латвії Раймонд Вейоніс може оголосити остаточне рішення щодо кандидата в прем'єр-міністри вже 7 січня - на цей день у нього запланована зустріч з представником "Нової Єдності" Кріш'янісом Каріньшом.

Про це після зустрічі з президентом 4 січня повідомили представники партій, що формують уряд, пише Delfi.

Каріньш вже кілька тижнів проводить з партіями консультації. "Тепер у нього в парламенті є підтримка 50 депутатів, а перспективи участі в коаліції KPV LV ще не до кінця зрозумілі", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що KPV LV висунула ряд вимог для своєї подальшої участі в переговорах про формування уряду, і принципових заперечень проти них в інших партій не було.

Каріньш заявляв, що готовий очолити уряд, якщо в ньому будуть працювати усі шість представлених в Сеймі партій, крім проросійської "Злагоди".

Нагадаємо, до 13-го Сейму Латвії пройшли сім політичних сил. Проросійська соціал-демократична партія "Злагода" (Saskaņa) перемогла, отримавши майже 20% голосів.

На другому місці - популістична партія KPV ("Кому належить держава"), яка отримала підтримку 14,1% виборців. Далі йдуть Нова консервативна партія з 13,6%, партія "Для розвитку/За!" (12%), "Національне об’єднання" (11%).

Детальніше про результати виборів читайте у статті: "Ніхто не любить переможця: як провалився російський реванш на виборах у Латвії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.