Президент Латвії відкликав кандидатуру лідера популістів на пост прем’єра

Понеділок, 10 грудня 2018, 16:23

Президент Латвії Раймонд Вейоніс відкликав кандидатуру лідера популістичної партії KPV LV Алдіса Гобземса на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє портал Delfi.

Після півгодинної зустрічі з Гобземсом Вейоніс виступив з заявою, в якій повідомив про підготовку наказу про відкликання кандидатури Гобземса та анонсував нові консультації з політичними партіями.

Вейоніс висунув Гобземса на посаду прем'єр-міністра 26 листопада. Він дав Гобземсу два тижні на формування уряду, який заручиться підтримкою парламентської більшості. До 10 грудня повинні були бути названі міністри і основні завдання уряду.

Гобземсу сформувати уряд не вдалося. Спочатку в переговорах брали участь шість партій, потім Гобземс виключив з переговорів "Для розвитку/За!"і запропонував розподіл портфелів, найбільше — Новій консервативній партії, але за умови, що вона скасує "червоні лінії" і увійде в уряд разом з Союзом "зелених" і селян.

Нова консервативна партія до цього не була готова, і Гобземс запропонував "план В" - уряд професіоналів, який не отримав підтримки партій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.