5 смертей у польській квест-кімнаті: власнику висунули звинувачення

Понеділок, 7 січня 2019, 10:50

28-річного власника квест-кімнати у польському місті Кошалін, де 4 січня під час пожежі загинуло п'ятеро дівчат-підлітків, висунули звинувачення.

Про це пише AP.

Чоловік, якого прокуратура представила як Мілош С., звинувачений в тому, що він свідомо створив пожежну небезпеку і ненавмисно спричинив загибель дівчат.

Рішення суду очікується в понеділок, прокуратура клопотає про три місяці арешту, поки триватиме слідство.

Пожежники знайшли тіла жертв у п'ятницю після того, як погасили вогонь біля зачиненої кімнати. Прокурори стверджують, що найбільш ймовірною причиною пожежі є витік газу з балона обігрівача. Також в приміщенні були серйозні порушення пожежної безпеки, зокрема не було аварійного виходу.

Розтини показали, що дівчата, які були друзями зі школи, померли від вдихання чадного газу. Значні опіки отримав 25-річний працівник, який мав стежити за учасниками гри, його теж мали допитати.

Прокурори сказали, що 28-річний чоловік заперечує звинувачення, але через його стан не може відповісти на запитання. Йому може загрожувати до восьми років ув'язнення.

Гравці в квест-румах заблоковані в кімнаті або будівлі і повинні розв'язувати головоломки і знаходити підказки, які ведуть їх до ключа, який відкриє двері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.