Президент Румунії відмовився звільняти генпрокурора, який критикував уряд

П'ятниця, 4 січня 2019, 18:12

Президент Румунії Клаус Йоганніс відхилив вимогу міністра юстиції звільнити генерального прокурора Августина Лазара.

Про це повідомляє Associated Press.

Йоганніс заявив, що не буде звільняти Лазара, який критикувава урядову судову реформу і заявляв, що вона ускладнить переслідування вищих посадових осіб за корупцію.

Минулого місяця міністр юстиції Тудорел Тоадер попросив Йоганніса звільнити Лазара з посади на основі 63-сторінкового звіту, в якому стверджувалося, що він не впорався зі своїими обов’язками.

Але Йоганніс сказав, що Лазар "робить дуже хорошу роботу ... ця так звана оцінка міністра юстиції не дотримується правових" принципів.

Йоганніс у п'ятницю також відхилив повторне прохання Тоадера про призначення на посаду головного прокурора Національної дирекції з питань боротьби з корупцією обласного прокурора Адіни Флорі.

Йоганніс сказав, що "дуже дивно", що Тудорел знову подав її кандидатуру після того, як президент сказав минулого місяця, що вона не має юридичної кваліфікації для цієї посади.

Минулого року Тудорел домігся звільнення колишнього головного прокурора з протидії корупції Лаури Кодрути Ковеші, стверджуючи, що вона неправильно керує установою і зловживала владою

США та ЄС, однак, похвалили Ковеші, яка була рушійною силою корупційних переслідувань сотень румунських чиновників за останні роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: